Havenbedrijf investeert fors om 250.000 vrachtwagenritten te schrappen

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Het Havenbedrijf maakte die ambitie bekend tijdens zijn zesde evenement rond intermodaliteit op donderdagavond. Zeven projecten die werden geselecteerd na een open projectoproep in het voorjaar moeten de havengebonden mobilteit verduurzamen. Met de oproep wilde het Havenbedrijf de markt stimuleren om “nieuwe duurzame mobiliteitsoplossingen te realiseren of bestaande mobiliteitsoplossingen voor maritieme stromen te verbeteren”. De ingediende projecten werden beoordeeld op een aantal criteria, zoals (onder meer) het aanbieden van een betrouwbaar en prijscompetitief alternatief voor bestaande en minder duurzame oplossingen en het voorzien van een rendabel businessplan. De zeven geselecteerde projecten kunnen rekenen op een maximale steun van 200.000 euro, gespreid over een periode van drie jaar. Ook de Vlaamse overheid draagt 1,4 miljoen euro steun bij. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Onderwijs 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.