DP World: “Tekort aan arbeidskrachten. Het wordt een hete zomer.”

Nieuws, Scheepvaart
Koen Heinen

Rob Harrison, CEO van terminaloperator DP World in Antwerpen, was vorige week in Azië toen een storing van het computersysteem voor een tijdelijke sluiting van de ‘gate-in’ van de Antwerp Gateway zorgde. Hij hield er dan ook aan om een en ander toe te lichten voor de pers. “Die panne kwam bovenop de hoge volumes en het tekort aan havenarbeiders”, zei Harrison. De voorbije weken piekten de volumes tot 44% boven de verwachtingen. “De explosie van de volumes is goed nieuws voor de haven maar het is ook een grote uitdaging. We hadden deze gevolgen niet verwacht”, geeft hij toe. De drukte van de voorbije weken was blijkbaar niet het gevolg van een vroege piek. “De rederijen in Azië zeiden me dat er voor de komende twee maanden nog meer nokvolle schepen onderweg zijn naar Antwerpen. Dit wordt een hete zomer”, reageert Harrison.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Onderwijs 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.