Vriendenkring AAF vindt tweede adem na einde Gastronautica
De AAF werd opgericht om op een informele manier mensen uit de Antwerpse maritieme wereld samen te brengen. “Dat informele karakter is fundamenteel”, zegt voorzitter Alain Hemelaer. “Er zijn organisaties genoeg die formeel rond dossiers werken en standpunten innemen. Zij doen dat goed. Wij willen gewoon mensen uit de agenturen en het stukgoed samen brengen. Want ook informele contacten zijn en blijven belangrijk in ons vak”. Het stopzetten van Gastronautica moet volgens erevoorzitter Hugo De Vocht een positief keerpunt worden. “De organisatie van Gastronautica was een huzarenstukje”, zegt hij. “Toen het begon bereikten we een 200-tal gasten. Op het hoogtepunt van Gastronautica bereikten we tot 1.300 personen. Onze twintigste en laatste editie van Gastronautica sloten we af met diner met een 200-tal aanwezigen. Heel mooi allemaal, maar ook zwaar. De zorg voor dat evenement nam ons een heel jaar in beslag, waardoor we de kernreden van ons bestaan uit het oog verloren. Wij laten het organiseren van dat soort evenementen graag aan de jongere generaties over.”
Dit artikel is exclusief voor abonnees.
Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.