CMA CGM maakt zijstapje in modesector

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

Het gaat om een gestreepte sweater in de drie Franse kleuren met een discreet logo van het containerschip ‘CMA CGM Bougainville’, dat vandaag in aanwezigheid van de Franse president François Hollande wordt gedoopt. Met een capaciteit van 17.722 teu is dit nu het grootste containerschip onder Franse vlag. Ook het megaschip draagt vandaag de Franse kleuren (tweede foto).

Tijdens de plechtigheid vandaag zal al het (ontvangst)personeel van de rederij de sweater dragen. Vanaf vandaag is de trui als ‘Marinière Bougainville’ ook in alle maten (XS tot XXL) voor 59 euro te koop op de website van Armor Lux. 

Nieuwe collectie

De sweater met marinemotief wordt aangekondigd als een eerste stuk in een ruimere gezamenlijke collectie van kleding en accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen, die later dit jaar zal voorgesteld worden.

Volgens Tanya Saadé Zeenny, dochter van oprichter Jacques Saadé en executive officer, past het innovatieve partnership bij het imago van CMA CGM. Ze benadrukt ook dat Armur Lux een Frans bedrijf is dat bekend staat voor zijn textielproducten van hoge kwaliteit. De sweaters (100% katoen) worden in Quimper (Bretagne) gemaakt.