MSC haalt Angola Express naar Antwerpen

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

De bestaande lijndienst met vier schepen van 2.064 tot 2.566 teu op Angola verbindt de hubs van MSC in Sines en Las Palmas wekelijks met Luanda en keert via Dakar naar Portugal terug.

Door twee extra schepen in te zetten kan MSC de Angola Express deze maand doortrekken naar Noord-Europa, waar Rotterdam, Antwerpen en Bassens (Bordeaux) rechtstreeks zullen worden bediend. De eerste afvaart van de uitgebreide dienst wordt die van het gecharterde schip ‘Nikolas’ (2.506 teu) op 18 september uit Rotterdam.

Ook in Afrika wordt de rotatie aangevuld met nieuwe aanlopen (southbound) van de Marokkaanse haven Casablanca en Conakry in Guinee. De transittijden vanuit Antwerpen naar Casablanca, Conakry en Luanda zullen volgens de Zwitserse rederij respectievelijk zeven, vijftien en 22 dagen bedragen.