Twee extra aanlopen van ulcs voor Antwerpen

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

De schepen in kwestie zijn de ‘Hong Kong Express’ (13.169 teu) van Hapag-Lloyd en de ‘MOL Quasar’ van 13.892 teu (foto), die op respectievelijk 16 en 23 augustus bij PSA aan de Noordzeeterminal verwacht worden.

Beide ulcs varen in Loop 7 van de alliantie, waarvan de rotatie wordt uitgebreid met nieuwe aanlopen van Antwerpen en Göteborg. Officieel gebeurt dat vanaf de aanloop van de ‘Hyundai Drive’ (op 30 augustus in Antwerpen), maar de alliantie wil al sneller in de Scheldehaven komen laden.

APL, Hapag-Lloyd, Hyundai Merchant Marine, MOL, NYK en OOCL zijn immers van plan om met de nieuwe aanloop eastbound lading mee te nemen. Loop 7 voert immers containers uit het Verre Oosten aan naar Rotterdam, Hamburg, Gdansk en vanaf eind augustus dus ook Göteborg. In de oude rotatie was er daarna alleen nog een stop in Southampton om alle vrijgekomen slots opnieuw te vullen met exportlading naar de Far East.

Lees ook: 28/7/2015  G6 Alliance stuurt tweede Far East loop naar Antwerpen