‘MSC Maya’ vaart rechtstreeks naar Antwerpen voor doopfeest

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

Flows meldde naar aanleiding van de maidentrip van de ‘MSC Zoe’ (tweede foto) al dat de ‘MSC Maya’ wellicht in Antwerpen gedoopt zou worden. Marc Beerlandt, CEO van MSC Belgium, heeft dat intussen bevestigd.

MSC neemt in totaal twintig containerschepen met een capaciteit van meer dan 18.000 teu in de vaart, waarvan de Zuid-Koreaanse scheepswerf Daewoo twaalf zusterschepen van 19.224 teu mag bouwen. De ‘MSC Maya’ wordt net als de ‘MSC Oscar’, ‘MSC Oliver’ en ‘MSC Zoe’ genoemd naar één van de vier kleinkinderen van rederij-oprichter Gianluigi Aponte.

In tegenstelling tot haar broer Oscar Aponte en haar neef Oliver Vago die ‘hun’ megaschip op de werf in Zuid-Korea doopten, zal de plechtigheid nu in Europa georganiseerd worden. Na de doop van de ‘MSC Zoe’ in Hamburg, nodigt de rederij nu gasten uit in Antwerpen. Maya Aponte is het jongste kind van CEO Diego Aponte, die uiteraard als trotse vader de festiviteiten aan het Deurganckdok zal bijwonen.

Minsheng

De ‘MSC Maya’ is de eerste containerreus die MSC van de Chinese eigenaar Minsheng Financial Leasing in bareboat charter zal nemen. Het nieuwste recordschip uit de MSC-vloot zal op 18 augustus in Busan de eerste containers aan boord nemen en vervoegt de AE2/Swan Service van 2M, waarin ook al de ‘MSC Zoe’ vaart.

Na bijkomende Aziatische aanlopen in Xingang, Qingdao, Shanghai, Ningbo, Hongkong, Yantian en Tanjung Pelepas, zal de nieuwste MSC-aanwinst rechtstreeks koers zetten naar Antwerpen.

Doorgeschoven

De komst van de ‘MSC Maya’ impliceert dat een ‘kleiner’ schip uit de AE2/Swan-dienst moet doorgeschoven worden. Dat wordt de ‘Ebba Maersk’ van 15.550 teu (derde foto), die overgeheveld wordt naar de op Japan gerichte AE1/Shogun Service van het 2M Vessel Sharing Agreement.