Hapag-Lloyd plaatst reuzenorder voor reefercontainers

Nieuws, Scheepvaart
Jean-Louis Vandevoorde

Het gaat om de grootste bestelling van reeferlaadkisten ooit in de geschiedenis van de Duitse groep, die naar eigen zeggen vandaag over de vierde grootste koelcontainervloot ter wereld beschikt. Over de omvang van de investering zegt Hapag-Lloyd alleen dat het om “miljoenen met twee cijfers ervoor” gaat. De levering van de nieuwe containers start in de komende weken.

Panamakanaal

Hapag-Lloyd wil munt slaan uit de groeiende vraag naar koelvervoer van fruit, groenten, vlees, vis, farmaceutische producten… per reefercontainer, specifiek op de routes van en naar Latijns-Amerika. CEO Rolf Habben Jansen maakt daarbij de link met de uitbreiding van het Panamakanaal.

In april plaatste de Duitse operator al een order voor vijf nieuwe containerschepen van 10.500 teu met elk 2.100 reeferslots. Zij zullen in de eerste plaats ingezet worden op Zuid- en Centraal-Amerika, “een van de sterkste reefermarkten ter wereld”.