In drie minuten door het nieuwe Suezkanaal (video)

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

De nieuwe vaargeul van het Suezkanaal werd vorige week door de Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi geopend. Voor een aantal grote containerrederijen was dat een mooi moment om zich in de kijker te werken. CMA CGM meldde bijvoorbeeld trots dat het eerste konvooi die dag aangevoerd zou worden door de schepen ‘CMA CGM Laperouse’ (13.830 teu) en de ‘CMA CGM Titan’ (11.388 teu).

Op de door Evergreen gehuurde ‘Thalassa Avra’ (13.808 teu) die voor de CKYHE Alliance tussen het Verre Oosten en Noord-Europa vaart, stonden speciaal voor de feestelijke transit aan de voor- en zijkanten alleen maar groene Evergreen-containers gestapeld voor de ‘promofoto’s’.

Timelapse

Maersk Line filmde intussen de transit door de nieuwe vaargeul vanop de brug van de ‘Adrian Maersk’ (8.650 teu), die voor 2M tussen de Far East en de oostkust van Noord-Amerika pendelt. Het resultaat van deze 163 kilometer lange en elf uur durende vaart werd een timelapse van een drietal minuten die de kijker van de Rode naar de Middellandse Zee meeneemt.

Lees ook onze column over de opening van het nieuwe Suezkanaal.