Recordschip ‘MSC Zoe’ van nabij te bewonderen in Deurganckdok

Nieuws, Scheepvaart
Koen Heinen

Het Havenbedrijf Antwerpen wil de passage van de ‘MSC Zoe’ niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Het is immers het eerste schip van meer dan 19.000 teu dat de Scheldehaven zal aanlopen. Met een precieze capaciteit van 19.224 teu is deze containerreus de tweede grootste ter wereld.

De nieuwbouw is momenteel onderweg vanuit het Verre Oosten en zal op 29 juli de haven van Antwerpen voor een eerste maal aanlopen. Na aanlopen in Hamburg en Bremerhaven komt het megaschip omstreeks 7 augustus voor een tweede keer naar Antwerpen, omdat de Scheldehaven ook de laatste Europese laadhaven is op de terugweg naar het Verre Oosten.

Het Antwerps Havenbedrijf nodigt 190 mensen uit die op 30 juli ’s morgens aan boord van een Flandriaboot langsheen de ‘MSC Zoe’ zullen varen. Wie erbij wil zijn, kan een mailtje sturen naar communicatie@portofantwerp.com met daarin naam, contactgegevens en het aantal personen. Per mailadres worden maximaal vier genodigden aanvaard. Ook online inschrijvingen zijn mogelijk via deze link.

Een onschuldige hand zal bepalen wie tot de gelukkigen behoort.