UASC levert tonnage voor EPIC Service

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

In het verlengde van hun lidmaatschap van de alliantie Ocean Three, hebben UASC en CMA CGM een aantal bijkomende samenwerkingsakkoorden gesloten. Zo kan de Arabische carrier sinds het begin van dit jaar containers boeken op de EPIC Service van de Franse partner.

In die wekelijkse lijndienst is CMA CGM begonnen om een aantal schepen van 6.400 teu te vervangen door grotere eenheden van 8.500 teu (foto). Volgende maand zal de ‘CMA CGM Berlioz’ (6.627 teu) de dienst verlaten om plaats te maken voor de ‘Al Khor’ (6.918 teu) van UASC.

IEC1

De ‘Al Khor’ vervoegt de EPIC Service – die UASC overigens onder de naam IEC1 verkoopt – op 18 juli in Khor Fakkan. Daarna zal het containerschip koers zetten naar Jebel Ali, Port Qasim (Karachi), Nhava Sheva (Mumbai) en Mundra om vervolgens via Jeddah naar Marsaxlokk (Malta) en Tanger te varen.

De Noord-Europese aanloophavens van de EPIC/IEC1 Service zijn achtereenvolgens Southampton, Rotterdam (Delta South), Hamburg, Antwerpen (Antwerp Gateway), Duinkerke en Le Havre.