Extra afvaarten naar Ierland

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

De Luxemburgse rederij CLdN (Cobelfret) heeft momenteel een vloot van vier roro-schepen en twee lolo-feeders voor de bediening van Dublin vanuit zowel Rotterdam als Zeebrugge.

Sinds een paar weken is de afvaartfrequentie vanuit Zeebrugge verhoogd naar drie vertrekken per week, waarvan twee met roro-schepen en een extra afvaart met het containerschip ‘Sylt’ van 889 teu (foto). De ‘Sylt’ zal mogelijk vervangen worden door een roro-schip, maar CLdN bevestigt wel dat het zeker de bedoeling is om vanuit Zeebrugge drie afvaarten per week te blijven bieden.

Cosco

Cosco heeft op zijn beurt de start van een eigen wekelijkse feederdienst tussen Rotterdam, Dublin en Cork aangekondigd om zijn Ierse aanbod te versterken. De Chinese rederij chartert voor die nieuwe INX1 Service de 1.008 teu grote ‘Anina’, die ook door een aantal partners uit de CYKHE Alliance geadverteerd wordt.

Voor de bediening van de Ierse havens gebruikt Cosco ook nog diensten van andere shortsea carriers. De INX2 naar Cork en de INX4 naar Dublin zijn bijvoorbeeld diensten van X-Press Feeders. De INX3 naar Belfast is in de praktijk een allocatie op een lijndienst van BG Freight Line.