CLdN biedt derde roro-afvaart naar Ierland

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

Als extra schip voor de dienst tussen Zeebrugge en Dublin zette CLdN de voorbije weken het containerschip ‘Sylt’ (889 teu) in. De Luxemburgse rederij kon daardoor net zoals tussen Rotterdam en Dublin drie afvaarten per week bieden, waarvan twee roro en één lolo.

CLdN (Cobelfret) behoudt in Rotterdam die combinatie van twee roro-afvaarten met een lolo-vertrek op zaterdagavond om zes uur, maar schakelt voor de Zeebrugse dienst dus over op drie roro-schepen. Het extra roro-schip is de ‘Celandine’, die nu donderdag de dienst vervoegt. De vertekken in de kusthaven zijn nu gepland op dinsdag om 23u, op donderdag om 17u (nieuw) en op zaterdagochtend om 6u.

Eastbound

Volgens CLdN ro-ro SA is de vraag naar het vervoer van auto’s, trailers en containers naar Ierland momenteel zeer groot. De extra afvaart op donderdagmiddag zal op zaterdagochtend om acht uur in Dublin aankomen. Daar vertrekt het roro-schip opnieuw om 14u, zodat het maandagochtend om 7u opnieuw in Zeebrugge kan arriveren.

De andere eastbound afvaarten vanuit Dublin naar Zeebrugge zijn op donderdag om 18u (aankomst in Zeebrugge op zaterdag om 17u) en iets voor middernacht op zondagavond (aankomst op dinsdag om 16u).