Euroports Italië investeert in schrootbehandeling

Nieuws, Scheepvaart
Jean-Louis Vandevoorde

De nieuwe installatie op de Molo B kreeg een opslagcapaciteit van 30.000 ton en beantwoordt aan de hoogste milieunormen, zegt de terminaloperator. Met een waterdiepte van 12 meter kan Euroports er panamaxschepen ontvangen.

Die locatie moet dienen als maritieme draaischijf voor aanvoer van schroot uit Amerika, Noord-Europa en Rusland en uitvoer richting Turkije, India en China. Aan landzijde kijkt Euroports Italië ook richting Centraal-Europa (via wegvervoer en spoor) en naar het hinterland van Venetië in de regio’s Veneto en Lombardije (die per binnenschip bediend kunnen worden).

Euroports behandelt op zijn terminal in Marghera een ruime waaier aan producten, van bulktot staalproducten en roro. Met schroot zet het een stap naar de sector van de hernieuwbare grondstoffen.