DFDS verhoogt capaciteit op Noordzee

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

Na de recente vlootcarrousel van DFDS op de Noordzee heeft de rederij een schip op overschot omdat de capaciteit tussen Vlaardingen en Immingham verhoogd kon worden door twee middelgrote vrachters te vervangen door de ‘Ficaria Seaways’, die met een capaciteit van 4.650 lijnmeter één van de grootste schepen van de Deense carrier is.

Daarom werd de in 2000 in Guangzhou gebouwde freighter ‘Flandria Seaways’ (foto) in de etalage gezet. Dit schip met een capaciteit van 1.694 lijnmeter vracht zal eind april aan zijn nieuwe Mexicaanse eigenaar overgedragen worden.

Felixstowe

De ‘Flandria Seaways’ vaart nu nog tussen Vlaardingen (Rotterdam) en Felixstowe en zal op die route vervangen worden door de ‘Britannia Seaways’ (tweede foto), die 2.772 lijnmeter vracht kan meenemen.

Deze wissel betekent ook dat de dienst op Felixstowe voortaan met drie identieke boten verzorgd zal worden, want ook de zusterschepen ‘Selandia Seaways’ en ‘Suecia Seaways’ zijn op die verbinding actief.