Nog drie kandidaten in de running voor Polferries

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

De Italiaanse rederij Grimaldi was de eerste om te bevestigen dat het via de Finse dochter Finnlines zijn zinnen op de Poolse ferrymaatschappij had gezet. Medio december bevestigde ook het Deense DFDS zijn interesse om de controle over de Poolse rederij te verwerven in het kader van de strategie om het netwerk uit te breiden.

De derde kandidaat die de Poolse regering voor de privatisering van Polferries heeft weerhouden is de Duitse rederij TT-Line uit Lübeck. Vier andere kandidaten waaronder Tallink zijn afgevallen. De shortlist bevat nu alleen nog rederijen die zelf al roro-diensten in Noord-Europa aanbieden. DFDS is daarvan de enige die nog geen Poolse haven rechtstreeks bedient.

Swinoujscie

De Duitse rederij TT-Line die vanuit Travemünde en Rostock naar het Zweedse Trelleborg vaart, startte begin vorig jaar een veerdienst vanuit de Poolse haven Swinoujscie naar Trelleborg. Ook Polferries is actief tussen Polen en Zweden met veerdiensten tussen Swinoujscie en Ystad, en tussen Gdansk en Nynäshamn.

Finnlines is vanuit de Poolse haven Gdynia actief met afvaarten naar Helsinki, Hull en Sint-Petersburg.