Antwerp Gateway verruimt openingsuren

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

De bezettingsgraad van de containerterminal overschrijdt soms al de 90%, waardoor de behandeling van de containers vertraagd wordt. Boosdoeners zijn de zeeschepen die met grote vertraging aankomen, waardoor sommige containers veel langer dan voorzien in de stack blijven staan.

Beverdonk

Aan die vertragingen kan Antwerp Gateway zelf niet veel doen. De terminal vraagt de verladers en ontvangers nu wel om exportlading zo kort mogelijk voor de geboekte afvaarten aan te leveren of snel na aankomst op te halen. Voor inkomende lading werd met een aantal rederijen afgesproken dat er containers onmiddellijk naar de Beverdonk Container Terminal worden doorgevoerd om daar opgehaald te worden.

Om de (tijdelijke) extra druk aan te kunnen krijgen de wegvervoerders ook meer kansen om containers af te halen of aan te leveren. De openingstijden van de terminal werden uitgebreid zodat de gates nu van half vijf ’s ochtends tot half elf ’s avonds open blijven. Volgende week zal de terminal zelfs 24 uur op 24 trucks bedienen. Op zaterdag 14 februari wordt ook één shift voorzien en indien het nodig blijkt, zal dit op volgende zaterdagen herhaald worden.