Zomer: met Kris Fierens in ecocombi van Gilbert De Clercq (+video)

In onze zomerreeks gaat de redactie mee op pad met de verschillende vervoersmodi. Vandaag neemt Kris Fierens, fleetmanager van Gilbert De Clercq, ons mee in een langere en zwaardere vrachtautocombinatie (LZV) of ecocombi.

Gilbert De Clercq was een van de eerste bedrijven die mochten meedoen aan het eerste proefproject met een langere en zwaardere vrachtwagen (LZV) in Vlaanderen. Sinds enkele jaren pendelt de eerste ecocombi van het bedrijf tussen een productievestiging en een magazijn in de haven van Antwerpen. Daar zijn sinds kort twee nieuwe LZV’s bijgekomen. Fierens volgde zelf een opleiding om een ecocombi te besturen.

Wanneer hij ons verwelkomt op het terrein van Gilbert De Clercq springen de indrukwekkend lange LZV’s meteen in het oog. “Als logistieke dienstverlener willen we zelf inzetten op duurzaamheid en we merken dat ook de vraag naar LZV’s bij klanten stijgt”, zegt Fierens. Gilbert De Clercq koppelt zijn LZV-combinaties bovendien aan een aangepaste lng-trekker. Dat levert 40% minder CO2 op tegenover een klassieke trekker-opleggercombinatie.

Manoeuvres andersom

Met hun lengte van 25,25 meter en een maximum totaalgewicht van 60 ton vormen vooral de draaibewegingen een uitdaging voor chauffeurs die met een ecocombi rijden, geeft Fierens aan. “Je hebt een extra draaipunt, waardoor alle manoeuvres andersom moeten gebeuren. Dat vergt aanpassingsvermogen, maar voor onze ervaren LZV-chauffeurs is dat uiteraard geen probleem. Voor anderen is het even wennen. Tijdens de opleiding gaat veel aandacht naar het meekijken en anticiperen in het verkeer. Als slogan gebruiken de opleidingscentra dikwijls de zin ‘Een LZV-chauffeur heeft nooit haast’."

Een ecocombi vraagt ook inlevingsvermogen van andere weggebruikers. “Om een bocht te kunnen nemen, moet je op een kruispunt soms voorsorteren op twee baanvakken. Je hebt twee categorieën weggebruikers: zij die het begrijpen en anderen die toch nog naast je komen staan ondanks de waarschuwingsborden ‘LET OP, EXTRA LANG’ die achteraan bevestigd zijn."

Het is al langer bekend dat ons land achterop hinkt tegenover Nederland als het aankomt op ecocombi’s. Onze noorderburen maken zich zelfs al op voor Super EcoCombi’s die nog eens 7 meter langer zijn dan de gewone ecocombi’s. “Alleen al voor de opleiding van onze chauffeurs moeten we uitwijken naar Nederland omdat hier nog geen adequate opleiding bestaat”, schetst Fierens. Gilbert De Clercq heeft sinds dit jaar tien chauffeurs in zijn rangen die met een ecocombi mogen rijden. Al hun LZV-chauffeurs zijn door Fierens opgevolgd zowel tijdens hun opleiding als bij het examen.

Routes in België

Maar nog andere obstakels staan in de weg van een échte doorbraak van de ecocombi in ons land. “In Nederland heb je een app die LZV-chauffeurs de mogelijkheid biedt om aan te vragen om over bepaalde routes te mogen rijden. Die aanvragen worden zeer spoedig behandeld en als er een goedkeuring volgt, kleurt die route groen … of rood voor alle LZV-chauffeurs. Ter vergelijking: in België worden er om de zes maanden dertig nieuwe routes goedgekeurd. Per transporteur kan je maximaal twee routes per keer aanvragen."

Pendeltrajecten Gent-Antwerpen

Die beperking zet ook een rem op de groei van ecocombi’s binnen de vloot van Gilbert De Clercq, erkent de fleetmanager. “De N16 en A12 liggen vlak bij ons hoofdkwartier. Het zijn tweevaksbanen die perfect in aanmerking komen als routes voor LZV’s. We hebben ook pendeltrajecten tussen het Gentse en Antwerpse die zeker in aanmerking komen, maar als de route omwille van absurde criteria niet wordt goedgekeurd door de overheid, is dat geen optie.” Ook op het vlak van infrastructuur doet Nederland het een pak beter. “We rijden regelmatig naar Nederland en het wegennet, maar bijvoorbeeld ook de industrieparken, zijn er volledig voorzien op ecocombi’s. Dat is in ons land zeker niet altijd het geval. Datzelfde geldt ook voor keuringscentra. Om onze nieuwe LZV’s te laten keuren, konden we niet naar het keuringscentrum in Sint-Niklaas, dat gelegen is op twee minuten rijden van onze terreinen. Omdat het niet bemeten is op ecocombi’s, moesten we uitwijken naar een ander keuringsstation."

Yannick De Spiegeleir