Zeer forse omzetgroei voor Waberer’s in 2017

Waberer’s, dat sinds juli op de beurs genoteerd staat, heeft de omzet vorig jaar met maar liefst 17,8% zien groeien tot 674 miljoen euro. Dat gebeurde zowel organisch als door overnames. De Hongaarse groep wil dit jaar nog overnames doen.

Waberer’s, dat met een vloot van 4.303 trucks op het einde van 2017 de grootste transportgroep van Europa is, boekte niet alleen een forse omzetgroei, maar ook een aanzienlijke stijging van de ebitda: +16,6% tot 85,8 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 21,4 miljoen (+57,5%). Op jaarbasis groeide de vloot met 18%.

Transport

De groep bestaat uit twee poten: regionale contractlogistiek en internationale transporten. Het was vooral die laatste die de groei droeg, onder andere dankzij de overnames deze zomer van het Poolse Link Logistics.

Volgens CEO Ferenc Lajko lag de stijging van de omzet en de ebitda hoger dan verwacht, zelfs flink hoger dan het langeretermijnplan van 15% groei per jaar.

Toekomst

Lajko zegt dat hij ook naar de toekomst mikt op een combinatie va interne en externe groei. Hij verwacht opnieuw overnames in Centraal- en Oost-Europa. Ook zegt hij van plan te zijn om de klantenbasis van Waberer’s verder uit te breiden door te focussen op de auto- en de e-commercesectoren. Meer bepaald in de Benelux ziet hij groeikansen in sectoren als de chemische en staalindustrie.

Philippe Van Dooren