Xwift groeit verder vanuit nieuwe zetel in Nazareth

Xwift verhuist in april naar een gloednieuw pand in Nazareth, op enkele kilometers van de huidige zetel in Kruishoutem. Die barst uit zijn voegen na de snelle groei van de voorbije jaren. CEO Pieter Denys wil hiermee die groei bestendigen.

“De jongste jaren is ons personeelsbestand enorm gegroeid. Er werken nu 180 mensen, waarvan 30 bedienden, bij Xwift. Onze huidige kantoren zijn daar absoluut niet op voorzien. Dat heeft al enkele sollicitanten afgeschrikt. Ons nieuw gebouw zal daar verandering in brengen. Het moet ook beter de dynamiek uitstralen van ons bedrijf, zegt Denys.

Een derde reden om naar een groter pand te verhuizen is de wil om het onderhoud van de voertuigen zelf uit te voeren. “Wij hebben nu 250 nummerplaten – zowel personenwagens als bestelwagens, trekkers, bakwagens en getrokken materieel – die we zelf gaan servicen, op enkele specialistische ingrepen na”, klinkt het verder.

In het nieuwe gebouw komt er ook een kleine opslagplaats van zo’n 500 m². “Die dient enkel voor zeer tijdelijke opslag van enkele palletten in uitzonderlijke gevallen. Wij zijn gespecialiseerd in transport van A naar B, zonder tussentijdse opslag of overslag. Een magazijn hebben we dus niet nodig”, voegt hij toe.

30% meer omzet

Vorig jaar had Denys een groei met 30% tot 16 miljoen vooropgesteld. “Dat streefdoel hebben we licht overschreden. In 2019 willen we, als het kan, verder groeien tot 20 miljoen omzet of meer. Dat is haalbaar: eind vorig jaar hebben we een grote vlucht genomen en de cijfers voor januari bevestigen de groei. Op middellange termijn is het onze betrachting om 40 miljoen te halen met 350 medewerkers”.

Die snelle groei leverde de specialist in sneltransport in oktober vorig jaar de Gazellentrofee in de categorie middelgrote transport- en logistiekbedrijven op. De vorige twee jaren was Xwift in die categorie ook al de snelste groeier.

Bedrijfswagens voor chauffeurs

Xwift kwam afgelopen zomer ook in het nieuws met een premiesysteem om voldoende chauffeurs aan te trekken: als ze aan een aantal punten geraken, krijgen ze een bedrijfswagen. “Sindsdien hebben we 40 nieuwe chauffeurs kunnen aantrekken. Hiermee werden 25 vacatures ingevuld en werden ook een aantal vrijgekomen plaatsen ingevuld. In elke bedrijf is er af en toe verloop”, zegt Denys.

“In september worden de eerste vijftien bedrijfswagens overhandigd. Dan zal het programma echt zichtbaar worden en kunnen we tonen dat we onze belofte houden. Wij hebben 70.000 euro geïnvesteerd in een platform waarin de chauffeurs hun prestaties op het gebied van ecodriving, verbruik, schade enzovoort kunnen opvolgen. Ze zien daar ook de bonussen en premies die eraan verbonden zijn. Dat programma is nu al een succes”, voegt hij toe.

Philippe Van Dooren