Withofs Transport wint Optifuel Challenge voor België

Danny Das, een medewerker van Withofs Transport uit Lanaken heeft de Optifuel Challenge België gewonnen. Hij mag samen met Gerald Sundermann, die de competitie in Luxemburg won, deelnemen aan de internationale finale in Portugal.

Renault Trucks BeLux organiseerde de wedstrijd eind augustus voor het eerst tijdens twee weekends op twee locaties. Er was één competitie voor België en één voor Luxemburg, waaraan 100 chauffeurs hebben deelgenomen.

De Optifuel Challenge is een wedstrijd waarbij chauffeurs zo zuinig mogelijk met een Renault Trucks T een van te voren vastgesteld parcours moesten rijden. De winnaars van de nationale selecties dingen dan mee naar de Europese titel in Lissabon.

Om te bepalen welke chauffeur het parcours het beste heeft afgelegd, werd gebruik gemaakt van Optifuel Infomax, een management tool dat een zeer grote hoeveelheid data uit het voertuig haalt. Er werd niet alleen gekeken naar brandstofverbruik, maar ook naar efficiëntie, veilig weggedrag, anticipatie en correct gebruik van het voertuig.

Geen onbekenden

De winnaars van dit jaar zijn geen onbekenden. Voor België won Danny Das, Driver Supervisor bij Withofs Transport uit Lanaken, die vorig jaar de BeLux competitie won. Gerald Sundermann, chauffeur bij Coca Cola Enterprises Belgium die vorig jaar tweede eindigde in de BeLux competitie, werd de winnaar in Luxemburg.

Volgens Gino Withofs, de CEO van Withofs Transport, zal dit resultaat opnieuw inspirerend werken voor zijn team van chauffeurs. “Al staat de dieselprijs momenteel laag, de brandstofkost blijft gewoon onze tweede belangrijkste kostenfactor en dus mede bepalend voor ons rendement en de toekomst van ons bedrijf”, zegt hij.

“Wekelijks worden onze afleveraars van de distributiecentra geconfronteerd met hun verbruiksresultaten. Het gemiddelde verbruik is een deel van hun trimestriële incentive. We blijven ook focussen op eco-driving door cursussen te geven”, aldus Pascal Libens, Fleet Manager bij Coca-Cola Enterprises Belgium-Luxembourg.

Das en Sundermann mogen begin oktober samen met hun fleet manager naar de internationale finale in Lissabon. Beiden maken kans om een voucher ter waarde van 8000 euro te winnen en een jaar lang gratis met een nieuwe Renault Trucks T Optifuel te rijden.