Elke Ceulemans Managing Director DSV Road

DSV Road kiest voor Elke Ceulemans als nieuwe managing director. Ze volgt Luk Thieuw op, die na meer dan 41 jaar dienst bij DSV met pensioen gaat.

Elke Ceulemans is sinds 1997 in dienst bij DSV Road, transport- en logistiekbedrijf met hoofdkwartier in Denemarken. Luk Thieuw werkte 41 jaar bij DSV Road en was sinds 2002 managing director van de Belgische tak van dit Deense beursgenoteerde bedrijf. Elke Ceulemans: "Het is een groot privilege om in de voetsporen te mogen treden van Luc Thieuw, die ons bedrijf in België groot heeft gemaakt." Elke Ceulemans zelf kreeg in 2007 na de overname van sectorgenoot Frans Maas de verantwoordelijkheid over de customer service afdeling en introduceerde er onder meer het concept van de unieke contactpersoon voor de klanten. Daarna werd ze in 2011 general manager marketing & sales. Nancy Balduck, met meer dan 30 jaar op de teller bij DSV Road, wordt nu sales en marketing director. DSV Road weet duidelijk anciënniteit en loyaliteit te waarderen.

Activiteiten

Het bedrijf is gevestigd in Puurs en heeft afdelingen in Rekkem, Eupen en Gent. Elke vestiging heeft haar eigen portefeuille aan Europese landen om te behandelen. Groupage over de weg is een erg belangrijk deel van de activiteiten van DSV Road. Hierbij wordt met een systeem van hubs gewerkt. Ook partloads en full loads worden gedaan, net zoals transporten onder gecontroleerde temperatuur, gevarengoed en hangende kleding. Elke Ceulemans: "Wij streven bij DSV Road naar een continue groei door enerzijds nieuwe klanten te zoeken en anderzijds bestaande klanten een zeer goede service te geven. Voor mij is zowel 'operational excellence' als groei erg belangrijk. Een goede zorg voor ons menselijk kapitaal staat ook zeker voorop en is een cruciaal ingrediënt voor ons succes."

Laatste gebeurtenissen

DSV Road België boekte vorig jaar een omzet van 126 miljoen Euro en voor het lopende boekjaar komen de 130 miljoen euro in zicht. In ieder geval zien we dat het aandeel van de groep DSV, dat direct na de overname van Panalpina op 74,26 euro stond, inmiddels gestegen is naar 84,86 euro. De aandeelhouders schijnen dus tevreden te zijn. In België opende DSV Road juist haar nieuwe terminal in Rekkem op 3 juni. Deze vestiging beschikt over 52 laadkaaien en 6.000 m2 magazijnruimte.

Sven Josten