Wilhelminakanaal maand gestremd van half mei tot half juni

Van maandag 2 mei tot maandag 5 september wordt het Wilhelminakanaal bevaarbaar gemaakt voor klasse IV-schepen. Van dinsdag 17 mei tot en met zondag 19 juni zal het kanaal volledig gestremd zijn.

Buiten die periode van volledige stremming moeten de vaarweggebruikers ook rekening houden met extra wachttijden. De werken vinden plaats in Tilburg, van Sluis II tot en met de brug Heikantsebaan.

Van maandag 2 mei tot en met maandag 16 mei is er vrije doorvaart mogelijk, maar moet de scheepvaart rekening houden met een wachttijd van maximaal 2 uur per dag.

Van dinsdag 17 mei tot en met zondag 19 juni is het kanaal volledig gestremd. Omvaren kan via het Máximakanaal en de Zuid-Willemsvaart, een omleiding van 120 kilometer. Deze vaarroute is geschikt voor schepen met een breedte tot 7,20 meter.

Van 20 juni tot en met 24 juli is er opnieuw vrije doorvaart met een maximale wachttijd van 2 uur per dag. In de bouwvakantie van maandag 25 juli tot en met zondag 21 augustus wordt er niet gewerkt en is er vrije doorvaart.

Tijdens de laatste fase, van maandag 22 augustus tot en met maandag 5 september, is er vrije doorvaart maar moet de scheepvaart opnieuw rekening houden met een maximale wachttijd van 2 uur per dag.