Nieuw vijfjarencontract voor cargoafhandelaar WFS op Brussels Airport

Worldwide Flight Services (WFS) heeft op Brussels Airport een nieuw vijfjarencontract met Air France KLM Martinair Cargo gesloten. De nakende opening van nieuwe installaties aan de westkant van Brucargo speelde daarbij een grote rol.

Het contract, dat deze maand ingaat, voorziet dat WFS een totaaloplossing zal bieden voor de afhandeling van vracht, post en vrachtwagens, en voor diensten voor speciale producten. In totaal gaat het om zo'n 30.000 ton goederen per jaar.

Volgens Marc Claesen, senior vice president Commercial EMEAA bij WFS, breidt Air France KLM Martinair Cargo zijn partnership met WFS in Europa uit dankzij de versterkte aanwezigheid van de vrachtafhandelaar in Brussel. Die maakt zich klaar om nieuwe installaties van 25.000 m² in Building 835 in gebruik te nemen. De eerste steen voor het nieuwe logistieke project werd in mei vorig jaar gelegd. Het nieuwe gebouw – waarin Brussels Airport maar liefst 100 miljoen euro investeert – is bestemd voor vrachtafhandeling en heeft directe toegang tot het tarmac. Naast WFS zullen ook Kuehne + Nagel en Expeditors er installaties huren.

De nieuwe faciliteit zal 3.000 m² aan koelinstallaties voor farmaceutische producten en ‘perishables’ omvatten, een overdekte ‘staging’-ruimte aan de luchtzijde en een buitenopslag voor containers. "Ze worden uitgerust met volledige CCTV-dekking (Closed Circuit TV, red.), röntgenapparatuur en andere beveiligingstechnologieën", zegt Claesen.

Tweede terminal

De nieuwe terminal is de tweede die WFS op minder dan twee jaar tijd op Brussels Airport opent. In februari 2019 nam het bedrijf Building 832 in gebruik, een vrachtcenter van 9.400 m² dat op maat werd gebouwd door Montea.

Volgens Claesen toont WFS met deze investeringen aan dat het de ambitie van Brussels Airport ondersteunt om uit te groeien tot een van Europa’s grootste en meest professionele luchtvrachthubs. WFS heeft 17 luchtvaartmaatschappijen als klant in Brussel, naast verscheidene luchtvrachtexpediteurs.

Het Franse WFS is internationaal actief op 198 luchthavens wereldwijd. Het bedrijf stelt 27.000 mensen tewerk en realiseert een omzet van ruim 1,2 miljard euro per jaar.

Philippe Van Dooren