Wesley Mazzei (Haven Genk) stapt over naar Group Machiels

Wesley Mazzei, algemeen directeur van Haven Genk, stapt over naar Group Machiels. Daar wordt hij verantwoordelijk voor de Logistieke Business Unit. Die omvat zowel Haven Genk als Port of Limburg, de nieuwe terminal op de voormalige Fordsite.

De overstap past in een nieuwe organisatiestructuur met het oog op de opstart van de nieuwe containerterminal Port of Limburg begin 2023. De nieuwe terminal is een gezamenlijk project van Group Machiels en logistiek dienstverlener H.Essers. Group Machiels is samen met de staalgroep Aperam ook aandeelhouder van Haven Genk. Bij de operationele start van Port of Limburg zullen de containeractiviteiten van Haven Genk verhuizen naar de nieuwe terminal aan de overzijde van het Albertkanaal. Haven Genk zal zich dan toespitsen op behandeling van bulkmaterialen, roestvrij staal en spooractiviteiten.

Synchromodale ontsluiting

Om al die ontwikkelingen in goede banen te leiden wordt een nieuwe organisatiestructuur opgezet. Wesley Mazzei, sinds 2016 algemeen directeur van Haven Genk, stapt over naar Group Machiels. Hij zal er de Logistieke Business Unit leiden. Die omvat naast Haven Genk en Port of Limburg ook het industrieel vastgoed van de groep, waaronder Genk Green Logistics (G.G.L.) eveneens op de voormalige Fordsite.

“De gecoördineerde aanpak van deze belangrijke initiatieven zal een enorme bijdrage leveren aan de synchromodale ontsluiting en verdere economische ontwikkeling van de regio. Ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren aan deze belangrijke ontwikkelingen”, zegt Mazzei.

Hij zal op korte termijn bij Haven Genk vervangen worden door een nieuwe algemeen directeur.

Port of Limburg

De nieuwe containerterminal krijgt een capaciteit van 350.000 teu. Haven Genk behandelde vorig jaar meer dan 70.000 teu.  Om de bestaande containertrafiek verder te ontwikkelen en de continuïteit van de bargeactiviteiten te verzekeren, maakt Benjamin Hermans van H.Essers vanaf 7 september de overstap naar Port of Limburg als business unit manager. Hij zal nauw samenwerken met de nieuwe algemeen directeur van Haven Genk. Daarnaast zal hij zich bezighouden met de volledige voorbereiding van de bouw van de nieuwe terminal. Bij de operationele start van Port of Limburg wordt hij dan general manager.

“De ontwikkeling van Port of Limburg is zeer belangrijk voor onze regio, zowel op economisch als op ecologisch vlak door de ontsluiting voor de congestieproblematiek rond de haven van Antwerpen. Ik zal er alles aan doen om een succesverhaal neer te schrijven met Port of Limburg”, besluit Hermans.

Koen Heinen