Watertruck+ zoekt bijkomende operatoren

Watertruck+ heeft een tweede ‘call’ gelanceerd om bijkomende operatoren te vinden die met zijn nieuwe duwbakken en duwboten aan de slag willen. Die moeten zich tegen 10 oktober melden.

Vorige week bleek al dat heel wat kandidaten naar de contracten voor de bouw van de Watertruck+ eenheden dingen. De projectorganisatie heeft intussen ook een tweede marktverkenning gelanceerd om operatoren te vinden die in het raam van een construct-to-use-overeenkomst met schepen van het nieuwe concept aan de slag willen.

Het gaat in het bijzonder om de twaalf bakken en twee duwboten waarvoor nog geen operator gevonden was.

Bij een eerste call waren De Cloedt, Fransbergen en Gitra begin 2015 al aan boord van Watertruck+ gegaan. Zij tekenden toen voor in totaal tien CEMT I-bakken, twaalf CEMT III-bakken, alsook een grote duwboot.

Bij die marktverkenning waren IOK en Waterwegen & Zeekanaal bovendien als opdrachtgevers het engagement aangegaan om respectievelijk 140.000 ton over vier jaar – via het transport van afvalcontainers – en 415.000 ton over zeven jaar – via afvoer van gronden voor het project Nieuwe Stede – te laten vervoeren.