Waberer’s repatrieert chauffeurs (en trucks) en zet ze op non-actief

Omdat de coronamaatregelen beginnen te wegen op de financiële resultaten van het Hongaarse wegvervoerbedrijf Waberer’s, heeft de onderneming beslist om chauffeurs en vrachtwagens te repatriëren. De chauffeurs worden op non-actief gezet.

Het bedrijf had vorige week aangekondigd dat de resultaten aanzienlijk beïnvloed werden door de in heel Europa geldende beperkingen als gevolg van de coronacrisis. Om de financiële stabiliteit van de onderneming op korte termijn te behouden, werden een aantal speciale maatregelen genomen.

Repatriëring en buitenbedrijfstelling

Zo werd beslist om de chauffeurs en vrachtwagens in de internationale vloot te repatriëren en op non-actief te zetten. Het personeelsbestand wordt aangepast aan de dalende vraag, lonen worden heronderhandeld en er wordt een onbetaald verlofprogramma ingevoerd. Volgens het bedrijf zijn al die maatregelen doorgesproken met de vakbonden.

Volgens CEO Barna Erdélyi zijn de maatregelen noodzakelijk om de financiële situatie te verbeteren maar met handhaving van het serviceniveau aan de klanten.

De Hongaarse transporteur kampt al langer met rode cijfers en annuleerde vorig jaar al een bestelling van nieuwe trucks om de vloot in te krimpen. Die telde vorig jaar nog meer dan vierduizend voertuigen.

Koen Heinen