Waberer's opent eigen vestiging in België

Waberer’s heeft in Battice een eigen vestiging in België geopend. De Hongaarse groep huurt er een gedeelte van de site van Jost Group om die als parkeerplaats te gebruiken.

De site heeft een capaciteit van 60 tot 70 combinaties en zal dienen om de chauffeurs van Waberer’s toe te laten om hun rusttijden op een veilige en comfortabele manier op te kunnen nemen, meldt Truck & Business.

Ook zullen er vrachtwagens worden geparkeerd tijdens de eindejaarsfeesten. Vorig jaar had de Hongaarse groep dat op een weide in Opglabbeek gedaan, wat toen voor ophef had gezorgd, vooral in vakbondskringen. Er werden toen controles uitgevoerd, maar er werden geen inbreuken vastgesteld.

Geen commerciële zetel

Een woordvoerder verklaarde aan onze collega’s dat de Belgische vestiging zuiver operationeel is. Ze zal geen rol spelen in de commerciële strategie, omdat België als een transitland wordt beschouwd. Wel zouden er "enkele personen" in Battice worden tewerkgesteld.

Voorts vermeldde de woordvoerder dat Waberer’s jaarlijks 20 miljoen liter diesel per jaar tankt, wat de schatkist 9 miljoen euro aan accijnzen opbrengt.