Voor het eerst Waalse 'Gazellen' in transport en logistiek uitgereikt

Voor de eerste keer zijn in Wallonië de 'Gazellen van de Transport en de Logistiek' uitgerekt. De prijs gaat naar de snelste groeiers. Transports Frederic ’s Heeren, VDW Trans en STEF Logistics Saintes mochten het podium op.

De uitreiking vond gisteren plaats in de rand van de vakbeurs Transport & Logistics in Luik. De ‘Gazellen Transport & Logistics’, een initiatief van Transport Management, Trends Top en Easyfairs, zijn de bedrijven die in de sector op een economisch duurzame manier het snelst groeien. Er wordt rekening gehouden met drie criteria: de omzet, de cashflow en het aantal werknemers, en dit over een periode van vijf boekjaren.

Grote bedrijven

In de categorie grote bedrijven (met een omzet van meer dan 10 miljoen euro) is de snelste groeier Stef Logistics Saintes. De vestiging van de Franse groep in het Henegouwse Saintes telt twee bedrijven die nauw samenwerken: Stef Logistics Saintes en Stef Transport Saintes. De eerste is een multiklantensite voor de belevering van verse voedingsproducten aan de grootdistributie en de tweede een koeltransportbedrijf.

Op de tweede plaats komt Van Mieghem Logistics (ook al in Saintes) en op de derde de zetel van Dachser Belgium in Moeskroen. Op de foto staan van links naar rechts de derde, de tweede en de eerste laureaat.

Middelgrote bedrijven

In de categorie middelgrote bedrijven mag VDW Trans uit Ghislenghien zich de Gazelle noemen. De tweede plaats ging naar City-Trans (Lasne) en de tweede naar Tobri uit Borgloon (Waremme).

VDW Trans is het bedrijf van Hugues Vandewouwer. Het is in Ghislenghien gevestigd en telt 24 motorvoertuigen. De klanten behoren hoofdzakelijk tot de sectoren van de grootdistributie, de staalnijverheid en de brouwerijen.

Kleine bedrijven

In de categorie kleine bedrijven (met een omzet tot 1 miljoen euro) is Transports Frederic ’s Heeren uit Hannut de snelste groeier. De tweede en derde laureaat zijn G5 Logistics (Alleur) en Transports Sébastien Reul uit Awans.

Transports Frédéric ’s Heeren beschikt over 75 trekkers en 143 opleggers. Het is gespecialiseerd in kiepvervoer van voornamelijk granen en meststoffen tanktransport en vervoer met ‘walking floor'-opleggers.

Philippe Van Dooren