Vlaams investeringsfonds Falcon (ASX-Ibeco) neemt On Time over

Falcon Fund, de hoofdaandeelhouder van ASX-Ibeco, heeft nu ook een meerderheidsparticipatie genomen in On Time. Het koerier- en distributiebedrijf uit Kortrijk zal met zijn Antwerpse collega nauw samenwerken. De bedrijven blijven wel onafhankelijk.

Falcon Fund is een investeringsfonds uit Torhout dat met een langetermijnvisie investeert in Vlaamse KMO’s. Het heeft een tiental – hoofdzakelijk industriële – bedrijven in portefeuille. On Time Sprinter Service is na ASX-Ibeco – waarin het in 2007 investeerde – het tweede logistiek bedrijf in zijn portfolio.

On Time werd opgericht in 1997 door Lieven Verhiest en Tony Termote. Twee jaar geleden trok die laatste zich om gezondheidsredenen terug. Het bedrijf startte als sprinterdienst, maar intussen voegde het distributie aan het dienstenpalet toe. Het bouwde een distributienetwerk in Benelux uit voor colli- en multicollizendingen, (buitenmaatse) palletten en lengtezendingen. Het heeft vestigingen in Kortrijk en Rotselaar.

“De komende maanden gaan we bespreken hoe we kunnen samenwerken. Zowel ASX-Ibeco als On Time zijn gezonde bedrijven. De samenwerking beoogt dus geen financiële besparingen maar een verbeterde dienstverlening. Sommige klanten vragen ons bijvoorbeeld om palletten te vervoeren, maar tot op vandaag konden wij daar niet op ingaan. Dat zal nu dus wel kunnen”, zegt Filip Goossens, algemeen directeur van ASX-Ibeco. “De samenwerking zal ons eveneens in staat stellen om meer vertrekplaatsen aan te bieden voor de sprinterdiensten. On Time heeft vestigingen in Kortrijk, Rotselaar en Brussel”.

“Het is niet de bedoeling dat beide bedrijven fuseren. Ze blijven volledig onafhankelijk, maar kunnen wel samen de markt opgaan. We gaan nu de praktische invulling bespreken”, voegt hij toe.

Falcon Fund

Falcon Fund is een West-Vlaams investeringsfonds dat voor driekwart eigendom is van de broers Geert en Joost Van Cauwenberge (van het laminaatbedrijf Vanca). Het investeert in Vlaamse KMO’s, meestal door een meerderheidsparticipatie. Bij On Time was Lieven Verhiest hoofdaandeelhouder en had de directie de rest van de aandelen. Nu is Falcon dus hoofdaandeelhouder. De directieleden behouden hun aandelen. Verhiest blijft in het bedrijf actief.

Andere bedrijven in portefeuille zijn onder andere Trislot (productie van filterelementen op basis van inox wedgewire technologie), D-Fence, (hekkens voor de afsluiting van privé- en industriële domeinen), Idem (sectionale garagepoorten), ICT Trucks & Trailer Parts (groothandel in onderdelen van trucks en trailers) en  Z-Parket (parketproducent).

Philippe Van Dooren