Van Moer koopt nu ook twintig trekkers van Scania

De groep Van Moer Logistics heeft twintig nieuwe trekkers van Scania aangekocht, die verdeeld worden over Van Moer Transport en Mermans-Van Houdt. De keuze werd onder meer gebaseerd op de voorkeur van de chauffeurs.

Vorig jaar hield Van Moer een enquête bij de chauffeurs om te weten met welke vrachtwagen zij het liefst rijden. Terwijl de economische logica zegt dat één bestelling bij één merk financiële voordelen biedt, koos het bedrijf om bij vijf merken te kopen. De chauffeurs mochten hun merk kiezen. Deze beslissing is ingegeven door het groeiende chauffeurstekort. “Het is belangrijk dat een chauffeur met een truck rijdt waarin hij zich goed voelt. Bovendien merk je dat de chauffeurs die belang hechten aan een merk, meestal de goede chauffeurs zijn. Zij doen hun werk met passie”, stelt Jo Van Moer, de eigenaar van de groep.

Bij Mermans-Van Houdt, het Kempische transportbedrijf dat Van Moer een jaar geleden overnam, is Scania een van de favoriete merken. Ook een aantal chauffeurs van Van Moer Transport geeft de voorkeur aan het Zweedse merk.

Daarom werden twintig nieuwe Scania’s gekocht. De bestelling omvat verschillende modellen. De R450 4x2 trekkers zullen ingezet worden voor het nationale transport. Zij worden verdeeld over Van Moer Transport en Mermans-Van Houdt. Daarnaast zijn er extra lage R450 4x2 trekkers voor Van Moer Transport, die uitgerust zijn met een bulkcompressor. Die worden ingezet voor los- en laadplaatsen met een lage toegang en dus voor specifieke klanten. Tot slot zijn er R500 6x2 trekkers voor Mermans-Van Houdt die in de bouw en voor uitzonderlijk vervoer worden ingezet.

Onderhoud in eigen beheer

De voertuigen werden aangekocht bij Scania Drongen, maar worden onderhouden in eigen beheer. ”Wij hebben de rekening gemaakt tussen uitbesteden of onderhoud door onze eigen werkplaats. Onze eigen service komt er nog steeds beter uit. Vooral omdat we sneller kunnen ingrijpen als er iets fout loopt en omdat we over alle faciliteiten beschikken. Telkens een nieuwe Scaniatrekker wordt afgeleverd, wordt door Scania Drongen een halve dag opleiding en uitleg voorzien”, zegt Jo Van Moer.

Philippe Van Dooren