UPS benoemt één countrymanager voor de Benelux (Update)

Koerierbedrijf UPS heeft Ufku Akaltan benoemd tot de nieuwe countrymanager van UPS in Nederland, België en Luxemburg. Of de Amerikaanse groep overschakelt naar een Beneluxstructuur, is nog niet geweten. Ze overweegt het wel.

Er is een heuse stoelendans aan de gang bij pakjesbezorger UPS. Vorige week werd Lou Rivieccio aangesteld als nieuwe ‘president’ van UPS in Europa in de plaats van Nando Cesarone, die deze functie slechts twee jaar bekleedde. Akaltan volgt in België en Luxemburg Fernando Falcón op, die nog geen jaar geleden benoemd was. Hij wordt countrymanager in Spanje en Portugal. In Nederland vervangt Akaltan Tim Helsen, die promoveert tot vicepresident Finance & Accounting voor UPS Europe.

“De Benelux biedt een enorm groeipotentieel voor UPS”, zegt Carl Sturgeon, president bij UPS West Europe in een persbericht. Akaltan wordt verantwoordelijk "voor de gehele operatie, bedrijfsontwikkeling en strategie in de drie markten". Hijzelf en de 'senior' managers voor de Benelux zullen in Eindhoven gebaseerd zijn, zegt een communicatieverantwoordelijke. Maar over de toekomstige managementstructuur van UPS Benelux is nog niets beslist. "Dat wordt nu nog geëvalueerd", voegt ze toe.

Marketingprofiel

Akaltan’s startte zijn carrière bij UPS in 2002 als marketingmanager op het hoofdkantoor van UPS Europa in Brussel. Hij vervulde verschillende marketingrollen met toenemende verantwoordelijkheden, onder andere als directeur voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Scandinavië en voor Duitsland. Zijn meest recente functie was countrymanager van Turkije.

UPS heeft de afgelopen jaren een aantal grote investeringen in de Beneluxlanden gedaan, waaronder een nieuw centrum in Lummen van 4 miljoen euro en een in Utrecht van 16 miljoen euro. Eind vorig jaar kondigde UPS een recordinvestering ter waarde van 130 miljoen aan voor een nieuw sorteer- en distributiecentrum in Eindhoven, dat naar verwachting in het vierde kwartaal van 2018 opengaat.

Philippe Van Dooren