Trailerverhuurder ICTS koopt 250 extra opleggers

De Zeebrugse trailerverhuurgroep ICTS heeft onlangs 150 Kässbohrer-opleggers gekocht. Dat brengt de totale verhuurvloot op 1.800 eenheden. De Turks-Duitse constructeur zal de komende maanden nog eens 100 bijkomende eenheden leveren.

ICTS Group verhuurt en onderhoudt opleggers in België (Zeebrugge en Antwerpen), Nederland, Polen, Rusland en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf kent de laatste jaren een snelle groei. In 2011 bestond de vloot uit 1.200 eenheden, twee jaar geleden is ze gegroeid tot 1.400 stuks en vandaag bestaat ze dus uit 1.800 opleggers en chassis. De afgelopen maanden werden series opleggers van zeer uiteenlopende types geleverd aan Dachser Nederland, P&O Ferrymasters Nederland en België en Bos Logistics.

De levering van Kässbohrer bestaat uit intermodale schuifzeilopleggers voor zowel gecombineerd als ferryvervoer, conventionele schuifzeilopleggers en lichtgewicht containerchassis. Die laatsten hebben een tarra van 3.850 kg en kunnen zowel 40-voeters, 45-voeters als wissellaadbakken laden.

Voorzitter Johan De Coster en bestuurslid Jan Coene bestuur namen de opleggers in ontvangst in de Kässbohrer-fabriek in het Turkse Adapazari, de grootste van de groep. Die beschikt verder over vestigingen in Ulm en Goch (Duitsland).

Kässbohrer is sinds 2002 een onderdeel van de Turkse Tirsan-groep. Ook de Nederlandse producent van luchtvrachtopleggers Talson behoort tot die groep.

Philippe Van Dooren