Swissterminal verbindt Antwerpen frequenter met Niederglatt/Zurich

De Zwitserse spooroperator Swissterminal verhoogt de frequentie van zijn spoordienst tussen Niederglatt/Zurich en Antwerpen via Frenkendorf en Neuss tot 4 vertrekken per week. Vanuit Neuss is er een verbinding naar Antwerpen via spoor of barge.

Swissterminal startte in juli vorig jaar een gecombineerde spoor/bargeverbinding tussen Zwitserland en de haven van Antwerpen via een hub in Neuss, de zogenaamde ‘Swisstrain’. In Neuss wordt de lading overgeladen op het binnenschip richting Antwerpen. Het ging om een uitbreiding van de bestaande verbinding tussen zijn terminals in Frenkendorf en Rekingen/Basel en de haven van Rotterdam.

De terminal in Rekingen werd begin november 2017 omgeruild voor de grotere terminal in Niederglatt bij Zurich als gevolg van de grote vraag uit de regio. Tegelijk met de verhuis startte Swissterminal met een feederverbinding tussen Niederglatt en Frenkendorf bij Basel op basis van drie treinen per week. De frequentie van die feederverbinding wordt nu opgetrokken tot vier vertrekken per week. Tussen Frenkendorf en Neuss rijden wekelijks drie treinen.

Milaan

Vanuit Niederglatt biedt Swissterminal in samenwerking met spooroperator Hannibal, een onderdeel van Contship Italia, vanaf begin juli een spoorverbinding aan naar Melzo/Milaan.

Koen Heinen