Start proces verdachten megasmokkel heroïne in Antwerpse haven

Het proces tegen zeven mannen die verdacht worden van de smokkel van 1.131 kilo heroïne in februari 2017 in de haven van Antwerpen, begint vrijdag in Rotterdam. De onderschepping was een recordvangst met een straatwaarde van 68 miljoen euro.

De Belgische douane vond de heroïne op 20 februari 2017 in twee bakmachines voor pizza’s. De machines zaten in een container die in Antwerpen van een Iraans schip was gelost. De politie haalde de drugs eruit en sloot de container weer, zodat ze het transport kon volgen.

Nederland

Criminelen brachten de container naar een loods in Nederlands-Limburg. Daar hield de politie twee mannen aan toen ze de bakmachines openden. Een andere man die kort daarvoor de loods had verlaten, werd op de snelweg gearresteerd. In Rotterdam werden bij het bedrijf dat de container naar Nederland vervoerde, nog drie mannen ingerekend en later nog een zevende verdachte. Het proces begint vrijdag met een pro-formazitting. Dan wordt gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis van de verdachten en de verdere planning. De inhoudelijke behandeling volgt later.

Adrie Boxmeer