Slotboekingsapp voor vrachtwagens op Brucargo operationeel (+ video)

Vrachtwagens op Brussels Airport kunnen voortaan wachttijden vermijden door tijdslots te boeken. Het systeem, dat draait op het platform BRUCloud, is zopas online gegaan.

De ‘Slot Booking Application’ moet komaf maken met een van de meest vervelende problemen op de luchthaven, namelijk wachttijden en verloren tijd bij de vrachtafhandelaars. Een app stroomlijnt de afhaal- en aanleveringstijden en leidt tot een betere capaciteitsbenutting.

De boeker, een expediteur bijvoorbeeld, kan een eenmalig of regelmatig terugkerend tijdstip aanvragen bij een specifieke afhandelaar. Dat gebeurt via dezelfde centrale toepassing waar alle afhandelaars op zijn aangesloten. De afhandelaars kunnen op hun beurt slots ter beschikking stellen voor verschillende types vracht.

Nallian

Met de nieuwe toepassing krijgt BRUcloud steeds meer momentum. BRUCloud, dat van start ging in 2015, is een verwezenlijking van Nallian, dat ook het dataverkeer in de haven van Antwerpen stuurt. Onlangs lanceerde Nallian daar het platform NxtPort, dat van van Antwerpen een maritieme Silicon Valley moet maken. Het platform beschikt al over een dashboard dat toelaat om de kwaliteit van farmaceuticazendingen in beeld te brengen. Het voorziet in een boekingssysteem voor gespecialiseerd materieel. Tot dat laatste behoren de dolly’s die Brussels Airport liet ontwikkelen voor het vervoer van farmazendingen tussen de magazijnen en de vliegtuigen.

“BRUCloud is niet het eerste (lucht)vrachtdataplatform in de wereld”, zegt Steven Polmans, hoofd Cargo bij Brussels Airport Company. “Het is wel het eerste echt open systeem. Daarmee bedoel ik dat iedereen er apps aan kan toevoegen bovenop de bestaande pool van gedeelde data.”

Marcel Schoeters