Russian Railways Logistics zet Europese expansie verder

Russian Railways Logistics (RZDL) heeft zijn positie op de Europese spoormarkt versterkt door een belang van 50% te nemen in de Letse spoorvrachtvervoerder Liepajas naftas tranzits (LNT).

RZDL, de vrachtdivisie van de Russische spoormaatschappij RZD, zegt zich met de overname te focussen op de expansie van de vrachtspoormarkt. Daarnaast richt ze zich op het opzetten van een geconsolideerde spoorvervoerketen die in verbinding staat met de Letse havens. De participatie in LNT moet vooral zorgen voor stabiliteit en regelmaat in het westbound spoortransitverkeer. Anderzijds zal RZDL LNT ondersteuning bieden op de vrachtvervoermarkt in Rusland.

Voor de Russische spoorvrachtoperator is de ontwikkeling van activiteiten in Europa en Azië een prioriteit. RZD Logistics werkt al samen met Far East Land Bridge, DB Schenker, Kaztransservice en de Chinese logistieker YuXinOu voor de ontwikkeling van containerdiensten op de Euraziatische landcorridor. De samenwerking met LNT moet nieuwe opportuniteiten creëren op de multimodale transportmarkt in Europa.