P&O Ferrymasters lanceert spoordienst Italië-Roemenië

In een partnership met de Italiaanse Transmec Group start P&O Ferrymasters begin juni met een spoorverbinding tussen het Italiaanse Piacenza en het Roemeense Oradea. Er zijn twee vertrekken per week in elke richting.

P&O Ferrymasters zegt met de nieuwe verbinding in te spelen op de toenemende vraag van de klanten en het succes van de intermodale dienst tussen Zeebrugge en Roemenië die in 2014 door beide ondernemingen gelanceerd werd. Er wordt gemikt op klanten die de markten in het zuiden en oosten van Europa willen bereiken.

Voor de nieuwe verbinding wordt een beroep gedaan op private spooroperatoren met een volle trein. In eerste instantie zijn er twee vertrekken per week, op woensdag en zaterdag. Een bijkomend vertrek is binnen enkel maanden voorzien. De transittijd bedraagt 40 uur en wekelijks zijn er 80 slots beschikbaar. De klanten kunnen gebruik maken van de eigen vloot van 300 huckepack trailers en meer dan 2.500 45’ containers.

P&O Ferrymasters en Transmec hebben in het kader van een 50/50 joint venture tevens een eigen private terminal ontwikkeld in Oradea ter vervanging van de bestaande Roemeense spoorhub in Curtici. Bedoeling is om daar de treinen uit Zeebrugge en Piacenza te ontvangen en ook terminaldiensten aan derde spooroperatoren te bieden.