Pionier Maxime verlaat Air Cargo Belgium voor expeditiebedrijf

Maxime Van Puyvelde, van bij de oprichting van de luchtvrachtorganisatie Air Cargo Belgium (ACB) in 2016 event- en projectcoördinator binnen het team, verlaat de organisatie voor een Antwerps expeditiebedrijf. Jordi Janssens is haar opvolger.

ACB vertegenwoordigt de luchtvrachtgemeenschap op Brucargo. Van Puyvelde (links op foto) is de laatste van het startersteam van 2016 die ACB na een periode van tweeënhalf jaar verlaat. Zij was binnen de organisatie verantwoordelijk voor events, marketing en de Pharma Steering Group. “Het is deels dankzij het werk en de toewijding van Maxime in de voorbije jaren dat we de ACB-organisatie in korte tijd hebben kunnen opzetten”, zegt voorzitter Steven Polmans. Van Puyvelde trekt nu naar een expeditiebureau in de Antwerpse haven.

Haar opvolger, Jordi Janssens (rechts op foto), is op 1 augustus al begonnen als junior Communication & Event member van ACB. Hij heeft een bachelor in Logistiek & Marketing. Onder zijn leiding zal de Innovation Steering Group nieuw leven ingeblazen worden als Innovation & Sustainability Steering Group.

Het team wordt verder nog versterkt met Nele Declercq (in het midden op de foto). Zij studeerde Logistiek aan de HoGent en liep stage bij de douane eerder dit jaar. Zij zal binnen ACB de Customs Steering Group ondersteunen. Ook de Pharma Steering Group behoort tot haar verantwoordelijkheden.

Filosofie

Het is volgens Polmans de filosofie van ACB om jonge schoolverlaters een tweetal jaar de kans te geven om alle facetten van de sector te leren kennen. “ACB is voor die jongeren een springplank naar de bedrijven. Zij kunnen de bedrijven helpen met hun brede kennis van de sector. Wij werken hiervoor samen met de scholen. Dit is een gezond verloop”, besluit hij.

Koen Heinen