Paul Goris (CBRB) nieuwe voorzitter European Barge Union

De European Barge Union (EBU) heeft Paul Goris van de Nederlandse binnenvaartorganisatie CBRB verkozen tot nieuwe voorzitter voor een periode van twee jaar. Goris wil de focus leggen op de arbeidsmarkt, innovatie en vergroening van de sector.

De verkiezing vond donderdag 12 april plaats in Brussel tijdens het EBU-eventĀ rond de rol van de binnenvaart in de multimodale keten. Paul Goris (rechts op de foto) volgt Dr. Gunther Jaegers op, die tijdens zijn tweejarig mandaat onder meer werk maakte van een gezamenlijk platform van EBU met de Europese schippersorganisatie ESO onder de noemer European Inland Waterway Transport Platform. Die samenwerking is cruciaal voor het versterken van de sector in de toekomst en voor een nog grotere rol van de binnenvaart in de logistieke keten, zei de uittredende voorzitter.

Zijn opvolger Paul Goris is voorzitter van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) en wil voortbouwen op de verwezenlijking van Jaegers. Van zijn tweejarig mandaat wil hijĀ gebruikmaken om de focus te leggen op de arbeidsmarkt, innovatie en vergroening in de binnenvaart.

Koen Heinen