Nieuwe baas voor in Antwerpen actief DB Cargo Nederland

Wim Visser is de nieuwe algemeen directeur van DB Cargo Nederland, de grootste spoorvervoerder van Nederland. Het spoorbedrijf biedt onder meer verbindingen tussen de zeehavens Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam en het Europese hinterland.

Visser volgt Nigel Smith op die de directie van DB Cargo UK gaat ondersteunen. Hij begon zijn carrière bij de Nederlandse Spoorwegen (NS) in 1988. Via diverse managementfuncties bij NS Cargo, DB Cargo en Railion Nederland belandde hij in 2008 als CFO bij RBH Logistics, een onderdeel van DB Cargo in Duitsland. Sinds 2016 is hij CFO in de directie van DB Cargo Nederland.

Volgens de onderneming is Visser vertrouwd met de "bijzondere eisen die aan de berdrijfsleiding van een moderne spoorgoederenvervoerder worden gesteld".

DB Cargo Nederland is met ongeveer 750 medewerkers de grootste spoorgoederenvervoerder van Nederland. Het bedrijf beschikt over een licentie voor het Belgische spoornet en biedt onder meer regelmatige verbindingen aan tussen de zeehavens van Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam en de belangrijkste economische regio’s in Europa.

Begin dit jaar nog werd de DBAntwerp-Rhine-shuttle gelanceerd.

Koen Heinen