Nieuw magazijn WFS versterkt rol Brucargo als logistieke draaischijf

Op de cargozone van Brussels Airport is het nieuwe luchtvrachtmagazijn van Worldwide Flight Services (WFS) in gebruik genomen. Het 8.700 m² grote gebouw voldoet aan de moderne eisen voor afhandeling van e-commerce en luchtvracht van farmaproducten.

Het nieuwe gebouw werd door logistiek vastgoedontwikkelaar Montea in acht maanden gerealiseerd. Het maakt deel uit van een ontwikkelingsproject van 50.000 m² en een totale investering van 100 miljoen euro op de cargozone. Volgens Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company, bevestigt de luchthaven hiermee haar rol als belangrijke draaischijf voor logistieke activiteiten in België en Europa. De luchthaven behandelde vorig jaar zo’n 732.000 ton vracht.

Ontwikkelaar Montea zit met de nieuwe site al aan 130.000 m² gerealiseerde projecten op de cargozone van de luchthaven.

WFS

Het Franse WFS is internationaal actief op 198 luchthavens wereldwijd. Het stelt 27.000 mensen tewerk en realiseerde vorig jaar een omzet van 1,2 miljard euro. Voor 270 bedrijven behandelt het jaarlijks 6,3 miljoen ton vracht.  De nieuwe site moet een impuls geven aan de kwaliteitsnormen en de strenge eisen voor de afhandeling van gespecialiseerde vrachtvluchten.

Jo De Wolf, CEO Montea, Arnaud Feist en John Batten, executive vice-president cargo Europe, Middle East en Asia van WFS (foto v.l.n.r.), sneden bij de ingebruikname een eetbare versie van het nieuwe luchtvrachtgebouw aan.

Koen Heinen