Neele-Vat Logistics start spoorverbinding Rotterdam-Brescia

De Rotterdamse logistiekgroep Neele-Vat Logistics start met een nieuwe spoorverbinding tussen Rotterdam en het Italiaanse Brescia in samenwerking met Hupac Intermodal. Initieel zijn er drie vertrekken per week.

De eerste trein vertrekt op 13 juni van Rotterdam RSC. In het kader van de nieuwe verbinding investeerde Neele-Vat Logistics in 50 nieuwe intermodale trailers en 45’ wissellaadkisten.

Volgens Peter Vinke, directeur Transport van de onderneming, is Italië een belangrijke markt voor de onderneming. “Ook de groepagelading gaat meer en meer via het intermodale circuit, vandaar dat we naast onze dagelijkse wegtransporten onze bestaande intermodale diensten willen versterken”, zegt hij.

Vijf keer

In eerste instantie zijn er drie vertrekken per week naar Brescia met spoortrailers en wissellaadkisten. Nog voor het einde van het jaar wil Neele-Vat Logistics de frequentie opvoeren naar vijf vertrekken per week.

“We hebben voor Brescia gekozen omdat het voor ons uitstekend gelegen is tussen Verona en Milaan. Daarnaast verwachten we dat na de opening van de nieuwe Gotthard-basistunnel het intermodale verkeer in de regio een boost zal krijgen”, besluit Vinke.