Naviland Cargo breidt spooraanbod vanuit Antwerpen naar Frankrijk uit

De Franse spooroperator Naviland Cargo breidt zijn spooraanbod vanuit de haven van Antwerpen naar Frankrijk uit met een drietal nieuwe bestemmingen. Het gaat om Parijs, Bordeaux en Cognac, die worden bediend op basis van vijf roundtrips per week.

Naviland Cargo rijdt al vijfmaal per week tussen Antwerpen enerzijds en Lyon, Straatsburg, Marseille, Fos en Gevrey Chambertin (Dijon) anderzijds. Daar komen nu Parijs, Bordeaux en Cognac bij. Deze laatste bestemming wordt bediend via Bordeaux. “Begin juni hebben we een eerste testtrein laten rijden en ondertussen hebben we de eerste boekingen ontvangen”, zegt Vincent Goffinet, commercieel verantwoordelijke van het Benelux-kantoor van Naviland Cargo in Antwerpen.

Eigen terminalnetwerk

De Franse operator, die een onderdeel is van de SNCF-Geodis Group, beschikt over een eigen terminalnetwerk in Frankrijk. De nieuwe dienst naar Parijs en Bordeaux vertrekt in Antwerpen op kaai 913 van PSA om 8.30 uur en is de volgende dag op de terminal Paris Valenton om 5.30 uur. Er zijn vertrekken in Antwerpen op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. De Bordeaux Hourcade Terminal wordt bediend op basis van een dag A/dag C transittijd. De aankomsttijd in Bordeaux is om 8 uur.

Ook de verbindingen naar Lyon, Marseille, Fos en Gevrey Chambertin vertrekken van kaai 913. Enkel de shuttle naar Straatsburg vertrekt vanop de terminal Zomerweg. Paris Valenton, Bordeaux Hourcade, Cognac, Lyon Vénissieux en Gevrey zijn eigen terminals van Naviland Cargo.

“Wij zorgen ook voor de ‘first mile’ vanaf de verschillende kaaien in Antwerpen, Zeebrugge, Rotterdam, enzovoort. In Frankrijk organiseren we de leveringen in de verschillende regio’s. Wij kunnen de klanten een ‘door to door’ product aanbieden”, aldus nog Goffinet.