Navigate-app voor transport via Rotterdam in 164 landen actief

De routeplanner Navigate van het Havenbedrijf Rotterdam kent ook gebruikers in België, met name uit Antwerpen, Gent en Brussel. Met de app kunnen producenten zelf de route van hun product plannen via de Rotterdamse haven naar de afnemers.

Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn de belangrijkste herkomstlanden van de Navigate-gebruikers. België staat op de zevende plaats. De routeplanner wordt inmiddels in 164 landen gebruikt.

CO2-uitstoot

Gebruikers kunnen ook zien welke route het snelst is en wat de CO2-uitstoot is. Voor het transport vanaf de eindhaven biedt de planner verschillende keuzes, bijvoorbeeld per spoor, vrachtwagen of binnenvaartschip. In de toepassing zijn diverse routes tussen 550 havens over de hele wereld opgenomen, evenals de spoor- en binnenvaartverbindingen tussen Rotterdam en ruim binnenlandse 150 containerterminals in Europa. Ook toont Navigate informatie over waar in welke terminal lege containers beschikbaar zijn, zodat onnodig en kostbaar transport van lege containers wordt verminderd.

Het Havenbedrijf Rotterdam introduceerde de planner in mei vorig jaar. Sindsdien zijn er al ruim 36.000 routes gepland en zijn er 4.650 klantencontacten geweest. 

Adrie Boxmeer