Luxe-Scania’s bij Roosens: “Goed zorg dragen voor Belgische rijders”

Transportbedrijf Roosens koopt acht nieuwe Scaniatrekkers aan. Geen uitzonderlijk aantal, maar de motivatie van het bedrijf is wél opmerkelijk te noemen.

Met de aankoop van acht trekkers van het type R 450 opteert Roosens voor het eerst in dertig jaar nog eens voor Scania. De motivatie is opvallend. Want de voorkeur van de chauffeurs speelt volgens het bedrijf een rol bij de keuze voor het merk. “Wij werken uitsluitend met Belgische chauffeurs”, zegt Stephan Roosens. “Die zijn schaars en daarom is het belangrijk dat je als werkgever goed zorg draagt voor hen. De nieuwe Scania’s zijn uitgerust met een koelkast, stand airco, een comfortabele zetel en alles wat een chauffeur wenst.”

De chauffeurs die met de nieuwe Scania R 450 zullen rijden, krijgen allen een rijopleiding van Scania om alle snufjes van de wagen te leren kennen en het verbruik te drukken.

Roosens is intussen ook aan de slag op de terreinen in Kallo, een terugkeer naar de roots van het familiebedrijf. In de nieuwe vestiging komen naast kantoren en een ruim parkeerterrein voor de 64 trekkers en 151 opleggers ook een wasstraat, een keuringsstation van Goca en een werkplaats. Want het onderhoud van de voertuigen houdt het bedrijf in eigen handen. Ook de bekende snackbar 'De Bus' vindt op termijn een plekje op het terrein. “De terugkeer naar Kallo voelt als thuiskomen want met de uitbreiding van de Antwerpse haven werden we hier onteigend”, zegt Stephan Roosens. 

Michiel Leen