Kuehne + Nagel breidt spooraanbod tussen China en Europa uit

In aanvulling op de bestaande FCL-spoorverbinding tussen China en Europa is multimodaal logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel (KN) gestart met een groepagedienst (LCL) voor import- en exportlading. De transittijd bedraagt tussen 14 en 18 dagen.

Met de nieuwe KN Eurasia Express mikt de logistieke dienstverlener voornamelijk op klanten uit de automotive-, hightech- en mode-industrie.

De transittijd van het vertrekpunt tot de terminal van bestemming is zowat de helft korter dan de zeeroute en is goedkoper dan luchtvracht. KN is actief in zowel lucht- als zeevracht, landtransport en contractlogistiek.

In China maakt de KN Eurasia Express gebruik van de hubterminal in Wuhan. Van daaruit kunnen meer dan vijftig pick-uppunten in China bediend worden. In Europa, waar de FCL-dienst Duisburg als hub heeft, loopt de LCL-dienst onder meer ook Hamburg en de Poolse bestemmingen Malaszewicze en Poznan aan. Daarnaast kunnen nog verschillende andere Europese landen bediend worden.

Via gps-monitoring kunnen de klanten de status van hun levering volgen. Temperatuurgevoelige goederen kunnen in 45’ reefercontainers vervoerd worden.

Koen Heinen