‘Koosjere’ cleaningstraat bij Van Moer Logistics

Op vraag van enkele klanten heeft Van Moer Logistics een certificaat behaald voor het koosjer cleanen van tanks in zijn installatie in Beveren. De tanks worden daarbij op hoge temperatuur opgestoomd. Een volgende stap is ‘halal’ cleaning.

Van Moer Logistics behaalde een certificaat voor het koosjer cleanen van het hoofdrabbinaat in Nederland. “We kregen de vraag van enkele klanten of we ons daarvoor wilden certificeren. Om het certificaat te behalen, moeten we een aantal procedures volgen. Het hoofdrabbinaat in Nederland is de procedures hier komen bekijken”, zegt Ivan De Block, commercial manager van de chemieafdeling van Van Moer Logistics.

Audit

Er gebeurde een audit van ongeveer drie uur vooraleer we het certificaat behaalden. “Voor het koosjer reinigen mag het gebruikte water het systeem niet verlaten. De tanks worden op hoge temperatuur opgestoomd zodat de poriën van de stalen tankwand als het ware worden opengezet zodat alle resten verwijderd worden. De tanks worden daarna gespoeld en verzegeld”, legt hij uit.

Halal

Ondertussen is Van Moer Logistics al bezig met een volgende stap in tankcleaning. “We zullen in de toekomst ook ‘halal’ cleaning aanbieden”, zegt De Block. Het is de ambitie van het bedrijf om daar tegen de zomer mee te starten voor onder meer chocoladepasta. 

Koen Heinen