Jost verdeelt handgel van AB InBev gratis in België en Europa

Jost Group startte met de distributie van handgel en ontsmettingsalcohol voor AB InBev in België, Italië, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De bierbrouwer en zijn logistieke partner doen dat gratis.

AB InBev produceerde 50.000 liter ontsmettingsmiddel en 26.000 flesjes handgel op basis van de restalcohol die vrijkomt bij de productie van alcoholvrije bieren. De producten gaan naar ziekenhuizen en de zorgsector in verschillende landen. In België zelf worden 18.000 liter ontsmettingsmiddel en 12.000 flessen handgel verdeeld. Zo’n 7.000 flesjes gaan naar de thuishulpen van Familiehulp en 5.000 zijn voor ziekenhuizen bestemd.

Gratis transport

“We zijn zeer bezorgd omwille van de COVID-19 pandemie. Daarom besloot Jost Group actief deel te nemen aan de inspanningen van AB InBev door gratis transport aan te bieden naar de getroffen landen”, meldt het bedrijf.

"De eerste leveringen in België gebeurden al op 26 maart. De zendingen naar Italië en de andere landen zullen snel volgen”, stelt het bedrijf nog. Buiten België worden de ontsmettingsmiddelen geleverd aan crisisteams en overheden, die ze dan verdelen aan de ziekenhuizen. Indien nodig zal de brouwer er nog meer produceren.

Philippe Van Dooren