IRU bundelt alle corona-informatie voor wegtransport in ‘COVID-19 Hub’

De internationale wegvervoerorganisatie IRU heeft een ‘COVID-19 Info Hub’ gelanceerd voor de transportsector. Die biedt een overzicht van realtime-informatie met betrekking tot het coronavirus van verschillende relevante partnerorgansaties.

De hub biedt in eerste instantie informatie van IRU zelf via de ‘Flash Info’. Die is normaal alleen toegankelijk voor leden, maar staat nu open voor iedereen en geeft informatie per land over de situatie aan de grenzen, op de wegen, en over nieuwe regelgeving en beperkingen.

Partnerorganisaties

Naast de eigen informatie bevat de hub ook informatie van een aantal partnerorganisaties van IRU. Het gaat onder meer om de UNECE Observatory on Border Crossing Status met informatie over de situatie aan de grensovergangen.

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) geeft een update van beschermingsmaatregelen, reisadvies en andere acties voor veiligheid op de weg.

De Europese Commissie geeft regelmatige updates over mobiliteitsmaatregelen die door de lidstaten worden genomen.

Het internationale transportforum (ITF) levert informatie over het wegvervoer. De Wereldhandelsorganisatie (WTO) geeft updates over handelsmaatregelen en meldingen van lidstaten met betrekking tot COVID-19.

De World Customs Organization (WCO) tot slot biedt updates in verband met douane, tijdelijke exportcontroles en links naar COVID-19-webpagina's van nationale douanediensten.

Koen Heinen